استاندار تهران تاکید کرد؛ اعتیاد زنان و کودکان یک زنگ خطر جدی است Reviewed by Momizat on . استاندار تهران تاکید کرد؛ اعتیاد زنان و کودکان یک زنگ خطر جدی است محسنی بندپی گفت: در حوزه اعتیاد در میانگین سنی ۱۵ تا ۲۵ سال به ازای هر ۶.۶مرد، یک زن مبتلا به استاندار تهران تاکید کرد؛ اعتیاد زنان و کودکان یک زنگ خطر جدی است محسنی بندپی گفت: در حوزه اعتیاد در میانگین سنی ۱۵ تا ۲۵ سال به ازای هر ۶.۶مرد، یک زن مبتلا به Rating: 0
شما اینجا هستید: خانه » فرهنگ » استاندار تهران تاکید کرد؛ اعتیاد زنان و کودکان یک زنگ خطر جدی است

استاندار تهران تاکید کرد؛ اعتیاد زنان و کودکان یک زنگ خطر جدی است

استاندار تهران تاکید کرد؛ اعتیاد زنان و کودکان یک زنگ خطر جدی است

استاندار تهران تاکید کرد؛ اعتیاد زنان و کودکان یک زنگ خطر جدی است

محسنی بندپی گفت: در حوزه اعتیاد در میانگین سنی ۱۵ تا ۲۵ سال به ازای هر ۶.۶مرد، یک زن مبتلا به این بیماری وجود دارد و این رقم در میانگین سنی ۲۵ تا ۴۵ سال، یک زن معتاد در برابر ۱۷ نفر از معتادین مرد است.
به گزارش سینما معنا، جلسه کارگروه شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان، امروز(سه‌شنبه) با حضور استاندار، اسدی، دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان، جمالی‌پور و شهریور، فرمانداران شهرستان‌های ری و شمیرانات، مروستی و شارقی، مدیران کل ادارات اجتماعی و بانوان استانداری و اعضای این ستاد در محل استانداری تهران برگزار شد.
انوشیروان محسنی بندپی، استانداری تهران در این جلسه، ضمن اشاره به لزوم توجه به اصل پیشگیری در حوزه آسیب‌های اجتماعی، اظهار داشت: از بدو پیروزی انقلاب اسلامی، هر سال بالغ بر ۶ ماه بر میزان امید به زندگی شهروندان افزوده شد، اما متاسفانه در نظام سلامت، تنها به حوزه درمان توجه کردیم و از میزان اهتمام به امر پیشگیری کاسته شد.
وی افزود: طبعا می‌توانستیم بخش قابل توجهی از اقدامات را بر امر پیشگیری متمرکز کنیم، اما در هر حال با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و توصیه‌های اکید ریاست جمهور باید برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد به عنوان بلای خانمان‌سوز، اقدامات و تلاش‌های مضاعف داشته باشیم.
محسنی‌بندپی تصریح کرد: یک فرد معتاد در جامعه، صرفا معتاد نبوده و در کنار گرفتاری در دامان اعتیاد، بحران هویت نیز پیدا می‌کند. معتادان تنها نیازمند رسیدگی به مسائل جسمی نبوده و در کنار این اقدام، به رسیدگی روحی و روانی و امر اجتماع‌پذیر کردن نیز نیاز جدی دارند.
مقام عالی دولت در استان تهران یادآور شد: در این حوزه خوشبختانه، اکنون دولت و دستگاه قضایی به خوبی پای کار بوده و اگر به صورت علمی به مسئله اعتیاد ورود کنیم، بدون تردید، این مسئله به شکل ریشه‌ای حل خواهد شد. در این راستا باید به یک هم‌افزایی جدی میان همه دستگاه‌ها، از استانداری گرفته تا دانشگاه‌ها، بهزیستی، ناجا و سایر نهادها برسیم.
لزوم توجه به دادگاه‌های درمان‌مدار
استاندار تهران همچنین در ادامه، اشاره‌ای نیز به لزوم توجه به دادگاه‌های درمان‌مدار داشت و خاطرنشان کرد: اکنون، الگوهای جدیدی در حوزه رسیدگی به معضل اجتماعی اعتیاد به وجود آمده و طرح دادگاه‌های درمان‌مدار یکی از این ایده‌ها و الگوها است. این دادگاه‌ها در حوزه مقابله با اعتیاد بسیار اثربخش بوده و در استان تهران نیز، یک دادگاه‌ درمان‌مدار به صورت پایلوت فعال شده است.
وی تاکید داشت: معضل اعتیاد، حد و مرز مشخصی نداشته و این که امروز فرزند ما در این دام گرفتار نشده، تضمینی برای عدم گرفتاری او در آینده نخواهد بود. بنابراین باید اصل پیشگیری در این حوزه را در دستور کار جدی قرار دهیم.
محسنی‌بندپی عنوان داشت: همان‌گونه که مقام معظم رهبری نیز در حوزه‌ها آسیب‌های اجتماعی، بر امر پیشگیری تاکید داشته‌اند، اگر بتوانیم با آگاه‌سازی و ارتقا دانش جامعه نسبت به عوامل مخرب این معضل، به مقابله با آن بپردازیم، بی‌تردید در این راه موفقیت خوبی را کسب خواهیم کرد. در این رابطه، مقرر شده تا وضعیت مرکز بازپروری زیاران در استان تهران تا پایان هفته مورد بررسی قرار گرفته و در صورت رعایت استانداردهای علمی لازم، مجوز مربوط به فعالیت آن صادر شود.
مقام عالی دولت در استان تهران همچنین، اشاره‌ای نیز به لزوم بازپروری علمی معتادین داشت و تاکید کرد: باید به درمان معتادین به صورت علمی ورود کرده و بحث مهارت‌افزایی این افراد را در دستور کار قرار دهیم. اگر هم فرد معتاد رها شده از بند اعتیاد، مهارتی داشت، باید نسبت به بکارگیری و تامین شغل آن اقدام کرد.
استاندار تهران، ضمن اشاره به بافت جمعیتی متمرکز در شرق استان و نیازهای این منطقه برای رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی، خاطرنشان کرد: باید مرکز غربالگری سیار در شرق تهران مستقر شده و دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز یک نماینده در مراکز غربالگری معتادین داشته باشند.
وی یادآور شد: برای رسیدگی به وضعیت اعتیاد به همکاری بین‎‌بخشی نیاز داریم و باید در رابطه با این معضل، عقب‌ماندگی گذشته را با استفاده از نقشه راه علمی جبران کنیم. به فرموده رهبری انقلاب، در این گونه مسائل، کار فوق‌العاده، نیاز بوده و باید با اتخاذ تصمیمات به موقع و ورود به هنگام، نسبت به حل معضلات و مشکلات اقدام کنیم.
اعتیاد زنان و کودکان یک زنگ خطر جدی است
استاندار تهران همچنین اشاره‌ای نیز به وضعیت اعتیاد در کودکان و بانوان داشت و هشدار داد: افزایش اعتیاد در خانم‌ها و کودکان زنگ خطر بزرگی است که باید نسبت به آن حساسیت بالایی داشته باشیم. چرا که در حوزه اعتیاد در میانگین سنی ۱۵ تا ۲۵ سال به ازای هر ۶.۶مرد، یک زن مبتلا به این بیماری وجود دارد و این رقم در میانگین سنی ۲۵ تا ۴۵ سال، یک زن معتاد در برابر ۱۷ نفر از معتادین مرد است.

ارسال یک دیدگاه