رقابت مناطق تهران در افزایش قیمت مسکن Reviewed by Momizat on . رقابت مناطق تهران در افزایش قیمت مسکن  متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران از ابتدای فروردین تا پایان شهریور، ۳۷ درصد رشد داشته و از حدود ۱۵ میلیون رقابت مناطق تهران در افزایش قیمت مسکن  متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران از ابتدای فروردین تا پایان شهریور، ۳۷ درصد رشد داشته و از حدود ۱۵ میلیون Rating: 0
شما اینجا هستید: خانه » اقتصاد » رقابت مناطق تهران در افزایش قیمت مسکن

رقابت مناطق تهران در افزایش قیمت مسکن

رقابت مناطق تهران در افزایش قیمت مسکن

رقابت مناطق تهران در افزایش قیمت مسکن

 متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران از ابتدای فروردین تا پایان شهریور، ۳۷ درصد رشد داشته و از حدود ۱۵ میلیون تومان در پایان فروردین به بیش از ۲۴ میلیون تومان در پایان شهریور رسیده است. با این حال حتی با افزایش قابل توجه زمان انتظار برای خانه‌دار شدن، هنوز هم راه‌حل‌هایی برای پایان اجاره‌نشینی وجود دارد.

گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در شهریورماه منتشر شد و پازل بازار مسکن پایتخت در نیمه نخست امسال را تکمیل کرد. بر این اساس، متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران از انتهای فروردین تا پایان شهریور با رشد ۳۷ درصدی از بیش از ۱۵ میلیون تومان به بیش از ۲۴ میلیون تومان رسیده است.
براساس این گزارش، منطقه پنج در همه ۶ ماه نخست امسال، بیش‌ترین سهم در معاملات مسکن شهر تهران را به خود اختصاص داده و میانگین قیمت خانه در این منطقه غربی تهران از حدود ۱۹ میلیون تومان در پایان فروردین به بیش از ۳۰ میلیون تومان در پایان شهریور رسیده است. در واقع در پایان تابستان، متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در این منطقه پرطرفدار، به قیمت فروردین‌ماه گران‌ترین منطقه یعنی منطقه یک نزدیک شده‌ است.
در منطقه یک نیز خانه‌هایی که در فروردین‌ماه به‌طور متوسط به قیمت متری ۳۱ میلیون تومان معامله می‌شدد در پایان شهریورماه به متری حدود ۵۱ میلیون تومان رسید.
فروردین امسال در حالی به پایان رسید که در هفت منطقه از مناطق ۲۲ گانه شهر تهران کمتر شانس خرید خانه با قیمت‌هایی پایین‌تر از ۱۰ میلیون تومان وجود داشت. بر این اساس در مناطق جنوبی ۱۵ تا ۲۰ و همچنین منطقه ۱۲، متوسط قیمت هر واحد مسکونی از حدود هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در منطقه ۱۸ شروع می‌شد و به هشت میلیون و ۹۰۰ هزار تومان در منطقه ۱۵ می‌رسید.

در اردیبهشت ماه این ارقام به حداقل هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در منطقه ۱۸ و حداکثر ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در مطقه ۱۲ رسید و در ماه‌های بعد، این هفت منطقه به نسبت ارزان نیز به مناطقی با متوسط قیمت بیش از ۱۰ میلیون تومان، تبدیل شدند تا جایی که قیمت‌ها در منقطه ۱۸ که در پایان مردادماه، تنها منقطه تهران با قیمت کم‌تر از ۱۰ میلیون تومان برای هر متر مربع واحد مسکونی بود، به متری بیش از ۱۰ میلیون تومان رسید.

در حالی که افزایش قیمت مسکن، از افزایش سطح درآمدها سبقت گرفته و مدت زمان انتظار برای خانه‌دار شدن طولانی شده که این پرسش مطرح می‌شود که در این سطح قیمت‌ها، معامله‌ای نیز صورت می‌گیرد؟
حجم معاملات مسکن در شهر تهران در نیمه نخست سال جاری، دارای فراز و نشیب‌هایی بوده است اما به‌طور کلی حجم معاملات انجام شده در بازار مسکن شهر تهران در پایان شهریورماه به بیش از هشت هزار مورد رسیده که نسبت به مرداد، ۶.۸ درصد افت و نسبت به شهریور سال پیش، ۲۰۳.۷ درصد رشد را تجربه کرده‌ است.
بر اساس نتایج آمارگیری از هزینه‌ودرآمد خانوارهای شهری کشور در سال ۱۳۹۸، متوسط درآمد سالانه یک خانوار شهری در استان تهران بیش از ۸۱ میلیون تومان بوده است. اگر فرض کنیم این رقم، معادل درآمدهای سالانه خانوارهای شهر تهران باشد و پس از ۶ ماه در شهریورماه امسال نیز بدون تغییر مانده باشد، می‌توانیم مدت زمان انتظار برای خرید مسکن در شهر تهران را به‌صورت تقریبی به‌دست آوریم.

قیمت یک آپارتمان ۷۵ متری در منطقه متوسط شهر تهران در پایان شهریورماه به‌طور متوسط بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بوده یعنی حدود ۲۲ برابر درآمد خانوار. علاوه بر این، حدود ۶۰ درصد هزینه‌های یک خانوار شهری ساکن در استان تهران در سال ۱۳۹۸ به مسکن اختصاص یافته است. اگر سهم مسکن در هزینه خانوار ثابت باشد، یک خانوار تهرانی باید به مدت ۵۰ سال، سالیانه بیش از ۳۶ میلیون تومان کنار بگذارد تا بتواند با قیمت‌های شهریور ۱۳۹۹ خانه‌دار شود.

ارسال یک دیدگاه