رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت:دانشگاه امروز با گذشته در تربیت ،نظم‌دهی و رسالت متفاوت است Reviewed by Momizat on . چهارمین رویداد ملی عصر امید برگزار شد رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت:دانشگاه امروز با گذشته در تربیت ،نظم‌دهی و رسالت متفاوت است. سینما معنا، چهارمین رویداد ملی ع چهارمین رویداد ملی عصر امید برگزار شد رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت:دانشگاه امروز با گذشته در تربیت ،نظم‌دهی و رسالت متفاوت است. سینما معنا، چهارمین رویداد ملی ع Rating: 0
شما اینجا هستید: خانه » دانش بنیان » رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت:دانشگاه امروز با گذشته در تربیت ،نظم‌دهی و رسالت متفاوت است

رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت:دانشگاه امروز با گذشته در تربیت ،نظم‌دهی و رسالت متفاوت است

رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت:دانشگاه امروز با گذشته در تربیت ،نظم‌دهی و رسالت متفاوت است

چهارمین رویداد ملی عصر امید برگزار شد

رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت:دانشگاه امروز با گذشته در تربیت ،نظم‌دهی و رسالت متفاوت است.
سینما معنا، چهارمین رویداد ملی عصر امید در حوزه تخصصی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء صبح امروز با حضور جمعی از مسئولین در سالن اجتماعات شهید سلیمانی دانشگاه آزاد اسلامی کرج برگزار شد.
دکتر طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی در این رویداد گفت : موضوع همایش هوش مصنوعی بسیار مهم و اساسی است و پرداختن به مسأله انسان و ماشین فراتر از آن است.
وی افزود: ما وارد عرصه جدیدی از فن آوری شده ایم که در نوع خود متفاوت و جدا از گذشته است و نباید آن را با معلومات گذشته سنجید.
وی تاکید کرد: آمریکا امروز خود را در یک دنیای چند قطبی علمی می‌بیند، اما در گذشته خود را در فضای هسته ای و فضایی برتر جهانی میدید.

وی ادامه داد : با ریختن دیوار های برلین آمریکا شعار جهانی سازی را سر داد اما‌ امروز  متوجه شده است که  تنها اقتصاد نمی‌تواند موتور محرک  سیطره او بر جهان باشد .

وی خاطرنشان کرد: بلوک‌ بندی جدید در علم در حال شکل گیری است و پیشگام‌ شدن چینی ها در تولید مقالات علمی را میتوان از این نمونه ها نام برد و جغرافیای جدید دانش در حال شکل گیری است.

وی گفت: نباید فن آوری را از جنس گذشته ببینیم  و امروزه ترکیب علوم را با گذاره های جدید شاهد هستیم و در واقع فن آوری، به اصطلاح خلق جدید شده است.

رییس دانشگاه آزاد افزود: باید مفاهیم را در سر جای خود قرار بدهیم تا در درک مسائل جدید به اشتباه نیفتیم و نیز
مرجعیت دانشگاه در دنیا با مرجعیت شرکت ها تغییر کرده است و شاهد تحول اساسی در این حوزه ها  هستیم.

و‌ی با  بیان اینکه شکل جدید علم در دنیا دنباله رو گذشته نیست و‌ با چند پاره شدن، علم تغییرات اساسی پیدا کرده است گفت:
همگرایی در علم و فن آوری با  مفهوم  جدید یکپارچگی در حال ظهور است و‌ اینکه به چه میزان الگوهای ذهنی ما در این حوزه آماده است نیز باید مورد بررسی قرار بگیرد.
دکتر طهرانچی بیان کرد :هوش مصنوعی ترکیبی از صناعت اجتماعی نرم با فن آوری های نوین همگرا است که   تحقق آن را  پهباد میتوان مثال زد.

دکتر طهرانچی در ادامه گفت:در بخش های هوش مصنوعی خبرگوی جدید در حال شکل گیری است و ما باید سعی کنیم در شکل گیری جبهه های جهانی غفلت نکنیم  و بدانیم  برده داری نوین در حال پایه گذاری است.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: مرجعیت علمی فن آوری به کانون منازعه و رقابت قدرت‌ها تبدیل شده است و این از آسیب های دیگر این حوزه است و اولین خطر هوش مصنوعی این است که انسان جایگاه اشیاء را پیدا کند.

در ابتدای این مراسم دکتر کلانتری دبیر کل رویداد عصر امید گفت: در سراسر کشور با توجه به توان علمی، دانشگاه آزاد اسلامی توانسته تا چند دوره این رویداد را برگزار کند که البرز هم اکنون میزبان آن است.

وی افزود:  در نمایشگاهی که در این رویداد  برپا شده  ۲۰۰ غرفه تخصصی از ۲۵ استان حضور داردند و‌  همچنین در  همایش فن آوری های نوین هوش مصنوعی ۲۰۰ مقاله پذیرفته شده است که ۴۰ مقاله برگزیده نیز در  پنل های تخصصی این رویداد شرکت خواهند داشت.
وی بیان داشت:از سایر اقدامات ما در این حوزه، مدرسه تابستانی هوش مصنوعی بوده است که اجرای آن فرایند خوبی را در استان طی نمود .
وی تاکید کرد: از دستاوردهای این رویداد حضور پژوهشگران از کشورهای خارجی در آن است که در حوزه بین المللی  توانمندی های ما را به جهان معرفی خواهد کرد.

وی اضافه کرد: ایجاد کمیته هم آفرینی البرز هوشمند با هدف متاورس کردن استان تحت حمایت استاندار البرز تشکیل شده است که با هفت کمیته تخصصی این مهم را دنبال میکند.

وی خاطرنشان کرد:
از صندوق شکوفایی هوش مصنوعی انتظار داریم همانند همکاری با جهاد دانشگاهی به صورت مشترک در استان همکاری های لازم را با ما داشته باشد.

دبیر کل رویداد ملی عصر امید گفت: ایجاد شهر های هوشمند در استان در دستور کار ما قرار گرفته است و شهر گرمدره در حال انعقاد قرارداد در این حوزه می باشد و این موضوع به تدریج به سایر شهر ها تسری خواهد یافت.

دکتر کلانتری ادامه داد: توجه به سرای هوش مصنوعی با کمک سازمان مرکزی دانشگاه آزاد در دستور کار است و
روز دوشنبه با حضور معاون پژوهشی دانشگاه آزاد این دفتر  افتتاح خواهد شد.

در ادامه این رویداد چند تن از مدیران حوزه های فن آوری صحبت داشتند:

دکتر ابطهی رییس کارگروه هم آفرینی هوش مصنوعی البرز با بیان اینکه‌ حکمرانی البرز هوشمند از برنامه های جدی ما است گفت:
استاندار البرز در کمترین زمان ممکن دستور تشکیل این کارگروه  را صادر کردند.

وی افزود: با نگاهی به ایده هم آفرینی برای آفرینش همگانی براساس هوش مصنوعی یا اصطلاحا ( هوش انسان ساخت) این آمادگی را داریم

تا با  همکاری های چند جانبه همه بخش های دولتی و خصوصی استان درگیر این بحث خواهند بشوند.

وی ادامه داد: دنیا برای مبحث هوش مصنوعی متحد شده  است و برنامه عملیاتی هم آفرینی  حکمرانی البرز را در چند محور تعریف کرده ایم.

وی بیان داشت: راه حل ها و تدوین راه کار های مناسب با هوش مصنوعی نسل جدید ،از سال گذشته شروع شد است و در استان

۳۳۳ فن آوری ذیل هوش مصنوعی البرز هوشمند تعریف شده اند‌.

وی همچنین در انتهای صحبت های خود  خبر داد: اولین خبرگزاری هوش مصنوعی با نام «آینا» افتتاح می‌شود.

هوش مصنوعی کاربردی فراوانی دارد

دکتر رضوی زاده رییس مرکز پژوهشگاه ارتباطات و فن آوری اطلاعات گفت: ما در این مجموعه به عنوان بزرگترین مجموعه ict در کشور فعال هستیم.

وی افزود : هوش مصنوعی کاربرد های فراوانی در سرویس های پایه دارد که «بینایی ماشین» و «بازشناسی گفتار» یکی از این نمونه ها است و همچنین در حوزه های  بهداشت و سلامت ،حمل و نقل، حقوقی، شبکه های اجتماعی نیز میتوانیم در  آن حضور جدی داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد : در کشور ما ۱۵۰ شرکت در این حوزه فعال هستند که نیمی از این شرکت ها را به ثبت رسانده ایم و  در مواردی همچون
تشخیص چهره، پلاک‌ خوان، دستیار صوتی فعالیت هایی خوبی صورت گرفته است و صنعت در هوش مصنوعی از حکمرانی پیشتازتر شده است.

وی ادامه داد: شناسایی اولویت ها در حوزه های هوش مصنوعی مهم و ضروری است و با توجه به زیر ساخت ها باید ببینیم در کدام موارد می‌توانیم بهتر باشیم.

وی تاکید کرد: ما در تربیت نیروی انسانی و‌ زیر ساخت پردازشی در کشور دچار  محدودیت هستیم و نیازمندیم در این خصوص به خودکفایی برسیم.

وی با بیان اینکه  حمایت از کسب و کار ها و سیاست گذاری و استانداد سازی محصولات باید مورد توجه قرار بگیرد گفت:
بحث آموزش و پژوهش بسیار مهم است که ما باید در تنوع وسیع هوش مصنوعی آن را مد نظر داشته باشیم.
وی گفت :باید بررسی شود که چه  چالش های مهمی در سطح کشور داریم  و این فن آوری میتواند در حل کدام یک از این مشکلات راه گشا باشد .
وی خاطرنشان کرد:اقتصاد هوش مصنوعی در کشور با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری همچون برخی از کشور های آسیایی برنامه ریزی بشود و‌چشم اندازها در این حوزه ها  ترسیم گردد.
مجلس آمادگی حمایت در حوزه هوش مصنوعی را دارد

دکتر بیژن نوباوه نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: با نگاه به  برنامه توسعه هفتم بندهای خوبی را  میتوانیم در نظر بگیریم که در حوزه فرهنگ و رسانه در مجلس این موضوع را  دنبال خواهیم کرد.

وی افزود: ایجاد انگیزه های تازه برای جوانان ضروری است و‌  شکوفایی علم در کشور ما چشمگیر بوده است و‌ با توجه به  آمار و ارقام  در بحث مقالات آی اس آی رشد خوبی داشته ایم و نیز جهش های ایران در مباحث علمی در دنیا پذیرفته شده  است.

وی تاکید کرد: توسعه علوم و اطلاع رسانی کافی برای رشد جایگاه ایران در حوزه های هوش مصنوعی موثر خواهد بود.

وی تصریح کرد: شرکت های دانش بنیان با همراهی دانشگاهیان پوشش دهنده هوش مصنوعی خواهند بود.

وی ادامه داد :ما در مجلس و‌ رسانه آمادگی همکاری در حوزه های هوش مصنوعی را داریم.

جهان در دوره سوم هوش مصنوعی قرار گرفته است

دکتر شریعتی زاده مسئول کمیته هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی ریاست جمهوری گفت : هوش مصنوعی در سومین دوره تاریخی خود قرار دارد و‌ با ارائه مدل های بزرگ دوره جدیدی را رقم زده است.

وی افزود : ۳ پایه اصلی هوش مصنوعی عبارتند از : «چند برابر شدن داده ها »،«توان‌پردازشی» و «پیشرفت های الگوریتم ها» و «ابعاد نظری»
که اگر بخواهیم در چند کشور اول این حوزه باشیم باید روند حرکت را با ارتقا و تحول آفرینی دنبال کنیم و توجه به این ۳ رکن  برای تحقق این مهم  بسیار مهم است.

وی ادامه داد : در کشور ۱۹۰ شرکت دانش بنیان  در حوزه هوش مصنوعی داریم و حدود ۲۰۰۰ نفر نیز ظرفیت تحصیلات تکمیلی  ما در این

رشته می باشد که با  انسجام و مشارکت  بخش های مردمی می‌توانیم به این دستاوردها برسیم.

وی بیان داشت :سند ملی هوش مصنوعی باید ملی و مردمی  باشد و تنها به حاکمیت در این خصوص اتکا نکنیم.

ارسال یک دیدگاه